top of page

Graduation Essays

Γιατί είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα και τι σημαίνει για μένα το Ελληνικό Σχολείο​​​

Είμαι περίφανη που είμαι ελληνίδα για πολλούς λόγους.

 

Εμείς οι Έλληνες έχουμε μια πολύ μεγάλη ιστορία, με την οποία διαφωτίσαμε όλον τον κόσμο. Ξεκινήσαμε με τον Μινωϊκό πολιτισμό, που ήταν ο πρώτος και δίδαξε το άνθρωπο πώς να ζει.

 

Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα και είμαστε τόσο περίφανοι για όλους τους Φιλοσόφους που έχουμε, όπως π.χ. τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη και πολλούς άλλους, που ακόμη και σήμερα μελετούνται παγκοσμίως. Επίσης, έχουμε τον Όμηρο που έγραψε τα δύο μεγάλα ποιήματα: την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, που και αυτά διδάσκονται στα μεγαλυτερα πανεπιστήμια. Έχουμε τον Αίσωπο, που στους Μύθους του βασίζονται όλα τα παιδικά έργα και τα παραμύθια της εποχής μας.

 

Έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που όπως όλοι ξέρουμε γιορτάζονται παγκοσμίως κάθε τέσσερα χρόνια.

 

Επίσης, έχουμε πολλούς ήρωες, όπως τον Λεωνίδα με τους Τριακόσιους πολεμιστές στις Θερμοπύλες, τον Θεμιστοκλή στην μάχη της Σαλαμίνας με τους Πέρσες. Στην συνέχεια έχουμε τους Μακεδόνες με τον βασιλιά Φίλιππο και τον γιο του, τον Μέγα Αλέξανδρο, που ειρηνικά κυρίευσε τον κόσμο, έκτισε πόλεις και πολιτείες, μετέδωσε τον Ελληνικό πολιτισμό και τα Ελληνικά ήθη και έθιμα. Αργότερα, έχουμε τους Ήρωες και τις Ηρωϊδες του 1821 και του 1940.

 

Όλα αυτά για τα οποία είμαι πολύ περήφανη, τα έχω μάθει στο Ελληνικό Σχολείο. Είμαι μοναχοπαίδι, μόνο 11 χρονών, μιλάω και καταλαβαίνω Ελληνικά και ξέρω τι σημαίνει Σεβασμός και Φιλότιμο. Είμαι στο GGT μόνο ένα χρόνο, έχω μάθει πολλά και θέλω να μάθω περισσότερα. Στην αρχή ένιωθα ξένη, όμως η κ. Ελένη, οι συμμαθητές μου και οι συμμαθήτριές μου, μ’αγκάλιασαν με ζεστασιά και έτσι τώρα έχω πολύ καλούς φίλους, αγαπώ πολύ τις δασκάλες μου και δεν θα τις ξεχάσω ποτέ...

 

Ευχαριστώ πολύ τους γονείς μου, που μου έστειλαν στο Ελληνικό σχολείο, την κ. Ελένη και όλους εσάς.


Καλό καλοκαίρι, Πολυξένη

Γιατί είμαι υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα!

Παρά τις δυσκολίες που περνά η Ελλάδα μας, την κρίση και όλα τα πολιτικά παιχνίδια, είναι η χώρα μας, που όλοι αγαπάμε και είμαστε περήφανοι γι’αυτήν.

 

Εγώ είμαι πολύ περήφανη για την Ελλάδα, με την Ιστορία της, που ξεκινάει απο τα Αρχαία χρόνια, την Μυθολογία, την θρησκεία μας , τα Ήθη και Έθιμα, τα τραγούδια μας και τις γιορτές μας. Ας μην ξεχάσουμε τα πανοραμικά μας τοπία: όπως το Σούνιο, το Λυκαβητό, κυρίως τον Παρθενώνα που είναι ένα θαύμα, το Αρχαίο Μνημείο, που πραγματικά είναι όνειρο ζωής όλων των ανθρώπων του κόσμου, να επισκευτούν κάποτε και να θαυμάσουν.


Εκτός από το υπέροχο κλίμα, την θαυμάσια τοποθεσία της, τα Νησιά μας με τους φιλότιμους κατοίκους που φιλοξενούν χιλιάδες πρόσφυγες , τα νόστημα φαγητά, η Ελλάδα έχει και θαυμάσιες παραλίες. Όταν ήμουνα  πιο μικρή το αγαπημένο μου πράγμα ήταν και ακόμα είναι να κάνω μπάνιο στις θάλασσές μας και ένα μέρος που νοσταλγώ είναι τα Λεγρενά. Το νερό στις παραλίες μας είναι πεντακάθαρο, η αμμουδιά τέλεια για ρακέτες και το νοστιμότατο φαγητό στις ταβερνούλες βοηθούν την Ελλάδα να βουλιάζει από τους τουρίστες κάθε καλοκαίρι! 


Εγώ δεν είμαι μόνο υπερήφανη για την Ελλάδα, αλλά είμαι και για την Αμερική! Η Αμερική έχει πολλά Ελληνικά σχολεία και το σχολείο μας είναι ένα από αυτά. Το GGΤ είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία και έχουμε τέλειες δασκάλες, όπως την κ. Ελένη, την κ. Πόπη και άλλες. Μαθαίνουμε όλα για την Ελλάδα και κυρίως την Ελληνική γλώσσα, η οποία φαίνεται κάπως δύσκολη, αλλά είναι μία από τις δύο σπουδαιότερες γλώσσες, διότι όλες οι γλώσσες βασίζονται στα Ελληνικά και στα Λατινικά. Επίσης, το Ελληνικό σχολείο για μένα ήταν το δεύτερό μου σπίτι που θα νοσταλγήσω πολύ. Είμασταν μία ωραία ομάδα, όλοι φίλοι, περνούσαμε καλά, αν και πολλές φορές τρελάναμε την κ. Ελένη, αλλά δουλεύαμε σκληρά και μάθαμε τόσα πολλά για την Πατρίδα μας. Είμαι σίγουρη, ότι και εμείς όλοι μας, όταν μεγαλώσουμε και θα έχουμε παιδιά, θα ακολουθήσουμε το ίδιο πράγμα δηλαδή, θα στείλουμε τα παιδιά μας στο Ελληνικό σχολείο γιατί αγαπάμε την πατρίδα μας και δεν θέλουμε να την ξεχάσουμε ποτέ.

 

Εγώ είμαι υπερήφανη για πολλά πράγματα: πρώτο, γιατί γεννήθηκα άνθρωπος και όχι θηρίο, δεύτερο, γιατί γεννήθηκα κορίτσι και όχι αγόρι και τρίτο, γιατί γεννήθηκα Ελληνίδα.

 

Με αγάπη και σεβασμό, ευχαριστώ τον Παππού μου, τους Γονείς μου, την κ.Ελένη και όλους εσάς.

 

Καλό καλοκαίρι, Σοφία

bottom of page